smink újdonságok, szépség tippek, szubjektív fashion kivonat

beautytippek

Szépészeti beavatkozásokról... vagy helyette!

2014. december 12. - MunkásAndi

Ezzel a poszttal nagy fába vágom a fejszét. Azonban biztos, hogy nem viszlek be titeket az erdőbe, most sem. Ez alkalommal bepillantunk a különböző szépészeti beavatkozások rengetegébe. PRP vagy ún. Drakula terápia

bar_rafaeli_vampire_facial_treatment.jpg

egy ilyen gyönyörű nőnek mint Bar Rafaeli, ilyen fiatalon (29 éves), nem is értem!? Ránctalanítás mezoterápiával, hydrobalance, biolifting, dermaroller kollagén-indukciós vagy botox kezelés, stb. Fentiek mind tűszúrásokat alkalmazó eljárások. Végül is logikus, hogy a nagyon vékony tűkkel lehetséges a bőr mélyebb rétegeibe különféle hatóanyagokat bejuttatni. De a közel száz féle hatóagyagból melyiket? Ki melyiket? Kinek mi a hatásos? Mind azt ígérik, hogy így vagy úgy megfiatalodik bőrünk, a bőrfelszín teljesen egyneművé, fiatalosan ragyogóvá válik, a pórusok, hegek, pigment foltok halványodnak, a felszíni ráncok kisimulnak, a dekoltázs bőre visszanyeri eredeti feszességét, stb. Hogyan is állok én ezzel a témával? Sehogyan sem. Egyszerűen nem. A válaszom a tűszúrásokra, én nem. Sokszor látókörömbe kerültek ilyen-olyan kezelések, szórólapokon, stb. de mindegyik különböző okok miatt inkább elrettentett mintsem közelebb vitt volna ahhoz, hogy igénybe vegyek bármilyen fiatalító kezelést. 

Mik ezek az okok? Némely kezeléssel tényleg el lehet érni a ránctalanítást, de akkor is csak az arcon, az egész testen nem, tehát pl. tartásunk nem fiatalodik meg. Ismert például a botox kezelések velejárója az arcizmok bénulása, hát ilyen áron nemet mondok a ráncnélküli sima arcbőrre. Az arc mimikája torz lesz és megváltozik (negatív irányba) kisugárzásunk. A szépség érdekében szerintem nincs szükség erre! Mindenki maga dönti el a korának megfelelően természetesen szép vagy torz ránctalan akar inkább lenni. Nevetséges szerintem, ha egy 60 éves nő 30-nak látszik. Szerintem 50 éves kor előtt semmi értelme sincs ilyenekben gondolkodni. Drakula terápia, tűszúrások, neeem. Lehet, hogy kevésbé látszanak ráncaink, de a kedvünkön nem tudnak fenti kezelések segíteni, a mindennapjainkban nem hoz változást. A szépség összetett dolog, melyhez a mosoly is hozzájárul, ami nem bőrünk minőségén múlik! Egy kezelés vagy kezelés sorozat nem forgatja vissza az időt. Nézzük csak továbbá a kezelések velejáróit, fájdalmas, a tűszúrás sebhelyeket okoz az arcbőrön, amik több mint egy hét alatt múlnak csak el, vannak lányok, akiknél sokkal később. Beszéltem olyannal, akinél allergiás reakciót váltott ki. Volt olyan is, akinél egyszerűen nem látszott semmi eredmény, a kezelés hatástalannak bizonyult. Említést érdemel tehát az a bizonyos %, ami arról tanúskodik, hogy a kezelések nem mindenkinek válnak be ugyanúgy, ugyanolyan hatékonysággal.

Sokkal inkább hiszek pl. a sportban, a mindennap végzett pici testmozgásban, a szabad levegőn végzett mozgásban, ami nemcsak az arcunkat, de az egész testünket és lelkünket tartja karban, kívül-belül szépít. Kisugárzásunkat megtarthatjuk a mindennapos kevés sportolással és korunkat meghazudtoló eredményeket érhetünk el vele. Nemcsak bőrünk minősége, testünk tónusosságának, feszességének tekintetében, de kedvünk, tartásunk jobb lesz, energiánk pedig több lesz. Az emberi test arra született, hogy mozogjon. Továbbá fontos a megfelelő mennyiségű alvás.

Beautytipp: Valamint ki kell hangsúlyoznom a korunknak megfelelő ápoltság megtartását, amiért szintén tenni kell főleg 40 éves kor felett, nap mint nap, minden nap. A reggeli plusz 5 perc, megéri.

Persze, hogy én is szeretném megőrizni fiatalkori arcbőrömet, és így is van. Megőrizni próbálom, teszek érte minden nap egy keveset. Kerüljük a déli napsütést, az alkohol fogyasztását és a dohányzást! Közhelynek tűnhetnek ezek az életvitelbeli tanácsok, de biztosan minden nap tettél szépségedért mielőtt bármilyen drasztikusabb beavatkozásra szánnád el magad?!

Európai kultúránkból adódóan inkább hiszek a már 20-as éveimben elkezdett mindennapos alapos arctisztításban és rendszeres hidratálásban, a botox kezeléseket végezzék csak az amerikaiak, akik sokkal hamarabb nyúlnak ehhez, mint európai nőtársaik. Valóban vitathatatlan a botox kezelések simító, feszesítő és ránctalanító hatása, de szembetűnő természetellenessége is. A keleti kultúra hozadéka pedig pl. a gyógynövények alkalmazása, gyógynövényekből készült teák napi fogyasztása sokkal szimpatikusabb és elképzelhetőbb, megvalósíthatóbb számomra, mint pl. egy lézeres arckezelés. „A nő a keleti történetek tanúsága szerint valóban a természetből vétetett, azzal él zavartalan harmóniában és oda is tér vissza”- Sári László. Mindenki azt választja tehát, ami egyéniségéhez közelebb áll.

A nem túlzásba vitt sportolás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű étkezést és a belső hidratálás érdekében a vízivást emelném még ki szépségünk megőrzése érdekében. Egy pohár víz reggel éhgyomorra, ebéd előtt fél órával és lefekvés előtt. A mai beszerzési és táplálkozási feltételek mellett odafigyelést igényel az, hogy minden nap figyelmet tudjunk fordítani táplálkozásunk egészséges voltára, megéri! Legalább a tartósított termékek helyett frisset válasszunk.

Ez lenne a minimum, amit életvitelünkkel tehetünk bőrünk öregedésének lassításáért. Sok-sok éven át megőrizhetjük így, természetesen fiatalos külsőnket.

Elérkeztünk a sok aprónak tűnő, de fontos dolog mellett az arckrémekhez. Mára már minden igényt kielégítő ápoló krémeket be lehet szerezni, stressz káros hatásai ellen arckrém vagy a legkülönfélébb külső környezeti hatások elleni védekezésre gondolok még. Fontos, hogy ne hagyjuk bőrünket magára! Igen, minden körülmény között oda kell figyelni rá és a megfelelő arckrémet használni. Nyáron az UV szűrőset, az irodában főleg télen a száraz levegő miatt antioxidáns tartalmút, a hideg ellen a természetes olajokban gazdagabbat és ma már válasszunk nano- ill. mikropartikuláris szerkezetű krémeket, melyek a bőr pórusánál sokkal kisebb anyagokat tartalmaznak, rögtön hidratálást idéznek elő és hatékonyan tudnak ránctalanítani!

Beautytipp: A mai arckrémek között a legújabb technológiát többek között a növényi őssejt tartalmúak mellett a többféle „peptid”-et tartalmazóak képviselik. Utóbbi említésre méltó, hihetetlen puhává varázsolja arcbőrünket. Engem meggyőzött. Érdemes kipróbálni.

Kihagyhatatlan a szaktudás említése is, nagyon fontos. Addig keressünk kozmetikust, addig ne hagyjuk abba a keresgélést, próbálgatást, amíg az arcbőrünk tökéletes, tehát hibátlan nem lesz. A genetikán természetesen nem lehet és nem is kell javítani, de arcbőrünk puhasága, simasága, rugalmassága, feszessége egy igazi kozmetikus szakember segítségével minden napra elérhető. Van ilyen. Egy komoly szakember segítségével ma már tűszúrások nélkül is lehet mélyebb rétegekbe hatóanyagot bejuttatni, pl. ultrahanggal!

Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, hidratálásra minden nap és minden arctisztítás után szüksége van bőrünknek. Már 20 éves kortól. Nem könnyű, odafigyelni, mindig!

A szépséghez mire van sokkal inkább szükség? Ugye mindenki ismeri azt, amikor egy gyönyörű lány megszólal ÉS….., ahogy beszél, amit mond, azzal rögtön veszít szépségéből. Ez is a szépség velejárója. Erre is ügyeljünk.

A fiatalság bennünk van, csak elő kell hívni, gondolkodásmódunkkal, szemlélet módunkkal, odafigyeléssel, megelőzéssel. Minden nap csak egy picit kell tenni érte, nem kell nagy beavatkozásokra gondolni és korunkhoz képest a legszebbek lehetünk.

Egy kezelés viszont az életben szembe jött velem és kipróbáltam. Pozitív hatásairól ennek a témának második részében írok Nektek. Hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://beautytippek.blog.hu/api/trackback/id/tr706977143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.